Vis på forside

Indlæg med denne kategori vil blive vist på forsiden

Fejring af familien Rødhat på Katbakken

I det smukkeste vintervejr med let frost og vindstille fejrede over 300 borgere fra Øster Hornum og omegn, at nissefamilien Rødhat for tredje år i træk er flyttet ind på Katbakken midt i Øster Hornum. De fleste deltagere var børnefamilier, men ikke så få af bedsteforældregenerationen deltog også i fejringen.

Se fotos fra dagen under teksten.


Det viste sig, at nissefamilien Rødhat var flyttet ind på Katbakken allerede i slutningen af november, men første søndag i advent valgte bestyrelsen bag Katbakken at fejre indflytningen af mor Rødhat, far Rødhat og deres ikke mindre end 23 mere eller mindre uvorne, men samtidig bedårende, Rødhat-børn. Hver af familiens medlemmer bor bag hver deres lille rødmalede dør rundt om på Katbakken. For byens børn (og voksne med legebarnet i behold) gælder det om at finde så mange af nissernes boliger og give dem hver en pebernød, en mandel, en nød eller et lille brev.

Midt i at alt dette forgik, dukkede selveste julemanden op. Han tog sig god tid til at snakke med de enkelte børn og give dem en pebernød, samtidig med at han opfordrede dem til at skrive deres julegave-ønskesedler og lægge dem i nisse-post-centralen, han har sat op dybt inde i Katbakkeskoven. Tidligt om morgenen juleaftensdag kommer julemanden tilbage på Katbakken og henter ønskesedlerne.

Det kan være lidt af en kold fornøjelse at gå rundt i lang tid for at lede efter alle nissedørene, så Katbakkens bestyrelse sørgede for at de fremmødte kunne trakteres med æbleskiver, nybagte vafler, kaffe, the, glögg eller saftevand.

Bestyrelsen var så glade for den store tilslutning til arrangementet, at det sikkert bliver gentaget næste år, hvor man jo ønsker og håber, at nissefamilien Rødhat igen vil slå sig ned på Katbakken i Øster Hornum.

Nyt i Nyt om Gammelt – fortsat gartnerlærling

Gartnerlærling – nu i Aalborg. Efter en ikke særlig lærerig lærlingetid som gartnerlærling i Nibe kom Søren Peter Sørensen fra Øster Hornum i lære hos gartner Houmøller på Hadsundvej i Aalborg. Det blev en tid lærerig tid, som han siden tænkte tilbage på med stor glæde. Læs hele historien under fanebladet ”Nyt om Gammelt”.

Friplejehjem i Ø. Hornum?

Møde mellem borgmesteren og bestyrelsen

Den 16. november havde borgmester Jesper Greth venligt imødekommet bestyrelsen for et kommende friplejehjem i Øster Hornum og havde takket ja til et dialogmøde om fremtiden for plejehjemmet. I mødet deltog også Ole Majgaard fra lokalrådet.

Bestyrelsen ville gerne høre borgmesterens gode råd til, hvordan vi kommer videre med planerne.

I udgangspunktet deler borgmesteren lokalrådets og bestyrelsens positive syn på friplejehjem og det frie initiativ.

Situationen i Rebild Kommune er dog sådan, at økonomien er udfordret. En af årsagerne netop på dette område er, at Rebild Kommune har oplevet at have for mange tomme plejehjemspladser stående. Det betyder, at kommunen skal betale leje af pladserne, mens de står tomme. Samtidig har kommunen mistet indtægter fra andre kommuner på omkring 10 millioner kroner for borgere, der har boet på Rebild Kommunes ældrecentre. Der kommer ikke borgere fra andre kommuner til Rebild Kommunes ældrecentre for tiden.

Udviklingen på dette område er gået stærkt, hvilket betyder, at Rebild Kommune vil have revideret moderniseringsplanen, inden der tages stilling til nye plejehjem og/eller evt. lukning af eksisterende.

Der er, ifølge borgmesteren, sandsynligvis ikke politisk vilje til at sige ja til endnu et friplejehjem i Rebild Kommune, før en ny moderniseringsplan foreligger i slutningen af 2024 eller i 2025. Borgmesteren tog dog forbehold for, at han selvfølgelig ikke kan tage hele byrådet til indtægt for denne udtalelse, men her og nu er der ikke flertal for at godkende et tillæg til kommuneplanen. Et tillæg til kommuneplanen ville gøre det muligt at gå videre med planerne for et friplejehjem allerede nu.

Borgmesteren rådede derfor lokalrådet og bestyrelsen til at sørge for at deltage i høringer og møder i fremtiden om den nye kommuneplan og i det hele taget sørge for at fremme vores planer.

Bestyrelsens konklusion er derfor, at der ikke er udsigt til et friplejehjem i Øster Hornum i hvert fald ikke de først 3-4 år. Når en ny kommuneplan er vedtaget i 2025, kan vi komme i gang med ansøgninger og byggeprocessen, HVIS kommuneplanen omfatter et friplejehjem i Øster Hornum. Det er dog på ingen måde sikkert, at flertallet i byrådet til den tid er venligere stemt overfor vores ide.

Tak til borgmesteren for at tage sig tid til at tale med os!

Bestyrelsen holder vores næste møde i januar, hvorefter vi vil informere igen.

På bestyrelsens vegne Birgitte Horn

Nissedøre – nissefamilien Rødhat er igen flyttet ind på Katbakken.

For tredje år i træk er nissefamilien Rødhat flyttet ind på Katbakken midt i i Øster Hornum. Hvert familiemedlem bor bag hver sin lille rødmalede nissedør.

Det kan være svært at finde dem alle, men ved at kigge grundigt på kortet nedenfor, kan det det være at det lykkes!

Under kortet kan du læse mere om nissefamilien Rødhat.

Indflytningen blev fejret 3. december. Læs om dagen og se billeder under fanebladet “Set og Sket”.

.

På kortet kan du se, hvor familien Rødhat bor bag de røde døre!

Kortet kan downloades her!

Op mod jul sker der ofte de forunderligste ting og sager; det kogler, det kribler, det krabler. Nissefamilien Rødhat er en stor familie af skovnisser, som lige som de sidste mange år er flyttet til Øster Hornum, nærmere betegnet til Katbakken. De kan ikke undvære Øster Hornum, så de kommer igen og igen år efter år!
Op mod jul sker der ofte de forunderligste ting og sager; det kogler, det kribler, det krabler. Nissefamilien Rødhat er en stor familie af skovnisser, som lige som de sidste mange år er flyttet til Øster Hornum, nærmere betegnet til Katbakken. De kan ikke undvære Øster Hornum, så de kommer igen og igen år efter år!
Du kan her læse hele fortællingen om nissefamilien Rødhat.

Nissernes postcentral, hvor der er brevsprækker, hvor børn i alle aldre kan lægge deres ønskesedler til Julemanden.
Der er fire brevsprækker: En til de artige, en til de uartige, en til de lurvårne og en til de bedørende!

.

Kanen står klar til at fragte alle børnenes breve til julemanden. Julemandens rensdyr Rudolf og Randi bliver en sen nattetime spændt for kanen – og så går det afsted til Julemanden!

Julemarked og Årets Nisse

Der afholdes julemarked i Øster Hornum Hallen 10. december fra kl. 13.00 til 16.00.
Program kan ses her!

I programmet kan også ses de 3 kandidater til “Årets Nisse”, der er:
Torben Færch for sit store arbejde med Friplejehjemmet.
Ander Peter Jørgensen for sit store arbejde for børn og unge i Øster Hornum og som kok i “Vi spiser Sammen”
Bo Bach Andersen for sit store arbejde med at etablere en mountainbike klub for unge.

Der kan stemmes I Dagli’ Brugsen eller i Hallen.

Boder på julemarkedet
Har I lyst til at vise jeres kreationer frem og inspirerer andre, vil vi gerne inviterer jer til få en bod til Julemarked i Øster Hornum Hallen.
Som udgangspunkt, har man selv de ting med, som man skal bruge. Såsom udstillingsborde, tøjstativer m.m.
På nuværende tidspunkt reserverer vi ikke bod-pladser. P.S. Vi vender det på vores næste møde, 15. november.
Så hører I nærmere.
Svar senest den 1. december 2023.
Det er ikke et krav at det har noget med jul at gøre!
Bemærk, det er kun for privatpersoner
Meld jer til hos Poul Gert Poulsen 23 32 18 61, mail: poulsengertpoul@gmail.com

Bo Bach Andersen, månedens profil november 2023

Bo Bach Andersen er, udover at være teknisk servicemedarbejder på Øster Hornum Børneunivers, initiativtager til MTB-ungdom i Øster Hornum. I opslaget under fanebladet “Månedens profil” fortæller Bo om sig selv, sine interesser, sit syn på byen og hvad der driver ham til at yde en indsats for byens unge.
Læs mere under fanebladet “Månedens profil”.

Byrødder om budget 2024

De fire lokalt valgte byrådsmedlemmer er blevet spurgt om, hvordan de forholder sig til forskellige forhold i det netop vedtagne budget 2024 for Rebild Kommune.

Thøger Elmelund Kristensen (Socialdemokratiet):
Thøger Elmelund Kristensen har svaret, læs her!

Anna Oosterhof (Venstre):
Anna Oosterhof har svaret, læs her!

Mikkel Højsleth (Konservative Folkeparti):
Mikkel Højsleth har svaret, læs her!

Sidsel Brøndberg Simonsen (Den Sociale Fællesliste):
Sidsel Brøndberg Simonsen har svaret, læs her!

Scroll to Top