Fotos fra KULTURUGERNE 2024

Kulturhistorisk vandring til Frendrup Nihøje 7. september 2024.
Der var kulturhistorisk vandring til Frendrup Nihøje og den for længst forsvundne Frendrupgård, der lå bag højene. Søren Thrysøe og Niels Nørgaard Nielsen var guider på turen, hvor knap en snes deltog i det gode vejr.

Fællesang og pop/rock-musik i Forsamlingshuset 8. september.
Omkring 50 deltog i fællessangen i Forsamlingshuset 8. september. Mette Bach-Larsen sang for akkompagneret af Sune Bendsen, Trine Madsbøll og Niels Nørgaard Nielsen.
Efterfølgende spille bandet 3’o pop/rock musik fra 60’erne og 70’erne med Tage Dalby på suveræn bas.

Fællesspisning i med sange og historiske fotos
Der blev afholdt Fællesspisning, i Øster Hornum kalder vi det “Vi Spiser Sammen”, 10. september i Forsamlingshuset. For at marker KULTURUGERNE var der inden maden blev serveret, spillet klassisk musik og vist Før/Nu-fotos fra byen. Fotos udvalgt af Lokalhistorisk Arkiv. Over 80 deltog i arrangementet.

Børneuniverset i KULTURUGERNE
Øster Hornum Børneunivers har i år deltaget i KULTURUGERNE med flere bidrag.
Det første var en “Flashmob” på Brugsens parkeringsplads 12. september. Det var en energisk og humørfyldt danseopvisning.
Dagen efter, 13. september, var hele indskolingen på Katbakken, hvor der blev fremstillet kunst, hvoraf noget nu kan ses på hegnet ved grillen på Katbakken, andet kan ses på skolen. Samtidig var der en mængde andre aktiviteter i gang rundt om på Katbakken. Katbakken kvitterede for dagen med kage og varm kakao.
Nedenfor kan ses fotos fra begivenhederne.

Æblesaft i Wøldikes Æblehave
Wøldikes Æblehave har anskaffet egne apparater til presning af æblesaft. Anlægget blev præsenteret i Æblehaven 13. september. Karsten Hansen fortalte om æblesorter og presning af æbler til saft. Forskellige æblesorter blev presset og der var rigelige mængder af smagsprøver til alle fremmødte. Hver æblesort har sin egen smag.
Saftpresser og det øvrige udstyr kan lånes, hvis man selv har æbler, man vil have presset til saft, Henvendelse til Karsten Hansen, se opslag her på portalen om Wøldikes Æblehave.

Brunch og byvandringer
I et samarbejde mellem MeNaTek’ets venner, kirken og Lokalhistorisk Arkiv blev der 14. september arrangeret “Brunch og byvandringer ad to gange. Første klokken 10.00 og anden gang klokken 12.30. Under brunchen blev der orienteret om status for MeNaTek’et og om status for et kommende Friplejehjem i Øster Hornum.
Byvandringerne gik rundt i det meste af byen med guiderne Søren Thrysøe og Niels Nørgaard Nielsen, begge med tilknytning til Lokalhistorisk Arkiv.
Nedenfor kan ses fotos fra arrangementet.

Violinbyggerværksted og violinmusik
Niels Vilsbøll viste, assisteret af Per Vilsbøll, 15. september sit violinbyggerværksted frem ad to omgange. Efter gennemgangen af hvordan man bygger en violin, hvis altså man har de helt rigtige materialer og det rigtige meget specialiserede værktøj, spillede Harrildkvartetten en række folkemusikstykker arrangeret for violiner, bratsch, cello, klarinet og tværfløjte.

Øster Hornum Kirke 12. og 13. september
Kirken afholdt ”Små synger Sammen” 12. september. Det var et landsdækkende sangarrangement, hvor institutionerne i Øster Hornum var inviteret til en hyggelig halv times sang og leg i kirken.
13. september var der ”Kirke for de Små med Løvfaldsfest”. Her blev der sunget og fortalt om da Gud skabte verden. Der var også mulighed for at være kreative og lave fantasidyr, male på lys eller lave kartoffeltryk.
Se fotos fra aktiviteterne nedenfor.

Sten, der giver energi.
I løbet af uge 37 malede børn fra 1., 2 og 3. klasse fra Øster Hornum Skole på sten for at sprede god energi ud til borgerne i Øster Hornum.

I Wøldikes Æblehave blev 19. september afholdt en godt besøgt, stemningsfuld ”Skumringssang”, hvor der ved solnedgangstid blev sunget efter højskolesangbogen. Foruden et par ord om sangenes tekster og melodier blev sangen suppleret af en håndfuld erindringsdigte.
Nedenfor fotos fra aftenen.

Scroll to Top
×