december 2023

Vi spiser Sammen 9. april

9. april 18.00 i Forsamlingshuset
Mørbradgryde med græske kartofler; dessert: Citronfromage

23. juni i forbindelse med FDF’s Skt. Hansfest på Katbakken
Byg en burger.

10. september kl. 18.00 i Forsamlingshuset
Fyldt kyllingebryst (m. kartofler, sovs og spidskålsalat); dessert: Æblekage.

12. november kl. 18.00 i Forsamlingshuset
Flæskesteg; dessert: Risalamande.

Priser:
Det koster bare kr. 50,00 pr. voksen, kr. 20,00 for børn under 12 år – og børn under 7 år spiser gratis.

Tilmelding:
Senest en uge før, betaling på www.vispisersammen.dk

Venlig hilsen holdet bag ”Vi spiser Sammen”.

Vi spiser Sammen 9. april Read More »

Grove nytårsløjer

Vi kan forarges, når store uvorne børn render rundt om aftenen og fyrer heksehyl af, eller når de nytårsaften pynter hække og andet med toiletpapir, eller hvad de nu kan finde på af mere eller mindre fantasifulde og talentfulde skarnsstreger. Det er ikke et nyt fænomen! Gine og Ingemann Sørensens sønner Søren Peter og Marten, der boede på Nihøjevej, havde gang i ting og sager, en nytårsaften omkring 1930.
Det kan der læses om ved at klikke her!

Det var ikke kun i Øster Hornum, de unge mennesker gik til eller endog over stregen nytårsaften. I Gravlev var der også stor aktivitet nytårsaften. Her kan læses lærer Frederiksens søn Niels’ fortælling om, hvordan det gik for sig 1892.
Læs historien ved at klikke her!

Fortællingerne er bragt under fanebladet “Nyt om Gammelt” som fortælling nr. 13 og 13b.

Grove nytårsløjer Read More »

Borgerforeningen ønsker GOD JUL og GODT NYTÅR

Bestyrelsen i Øster Hornum Borgerforening ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

🎄

Vi takker for al jer støtte og hjælp.

Tak til samarbejdspartner for et godt samarbejde.

Vi glæder os til et mere aktivt 2024, husk vi allerede nu har et loppemarked arrangement i hallen d. 4.2.24. Hvor I allerede nu kan tilmelde jer ved ohborgerforening@gmail.com.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen i Øster Hornum Borgerforening

Borgerforeningen ønsker GOD JUL og GODT NYTÅR Read More »

Ny leder ANSAT for Øster Hornum Børneunivers

Trine Damsgaard Nielsen er ny leder af Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelsen for Øster Hornum Børneunivers har bedt hende om lige at præsentere sig kort her på siden, så I også ved, hvem hun er,
Hun præsenterer sig også snart som “Månedens profil”.

Kære børn og voksne i Øster Hornum.

Mit navn er Trine Damsgaard, og jeg er fra 1. januar 2024 konstitueret Skole- og dagtilbudsleder i Øster Hornum.

Det er en opgave som skolechef Lene Hvilsom har betroet mig, og som jeg naturligvis er glad for og har sagt ja til.

Jeg kommer fra en stilling som projektleder ved forvaltningen på tre forskellige folkeskoleprojekter, herunder byggeriet af ny skole i Støvring. Der har jeg været i lidt mere end et år.

Før det var jeg pædagogisk leder i Kilden Børne- og Ungeunivers, hvor jeg havde den daglige ledelse af Blenstrup og Bælum skoler. Her var jeg i 4 ½ år.

Det betyder, at jeg har været skoleleder i et lokalsamfund, der værner om deres fælles skole og hvor skolen er en vigtig del af både hverdag og fest. Jeg forestiller mig, at det også er sådan, mange af jer betragter Øster Hornum Børneunivers. Til de af jer der kommer forbi universet – enten som elever eller forældre – så er min dør kun lukket, hvis jeg sidder i møde. Og man må gerne gå ind af den!

Jeg mener at kende en smule til Øster Hornum i forvejen. Dels fra mit arbejde i skolevæsnet i kommunen, men også fordi jeg i et par år tilbragte en del tid på bænkene i hallen. Vi bor på 14. år i Nibe, og i en årrække var vores datter på springholdet i ØH.

Jeg er gift med Henrik, som også arbejder med folkeskoleprojekter og uddannelse. Sammen har vi to børn – én søn der går i 10. klasse på efterskolen i Haubro og en datter på 18, der går i 2.g på Støvring Gymnasium.

Jeg glæder mig og ser frem til en rigtig spændende periode og nogle gode samarbejdsrelationer med mange af jer.

Med venlig hilsen Trine Damsgaard.

Vi håber at i alle vil tage virkelig godt imod hende🤗

Med venlig hilsen Søren Langdahl Timmermann Olesen, formand for Øster Hornum Børneunivers.

Ny leder ANSAT for Øster Hornum Børneunivers Read More »

Julemarked – fotos og Årets Nisse

Julemarked 2023 blev afholdt i Øster Hornum Hallen 10. december med god tilslutning.

“Årets NIsse” blev Anders Peter Jørgensen, der er foruden meget andet er yderst aktiv angående oprettelse af ungdomsklub og vores alle sammens superkok, når der er “Vi spiser Sammen”. Han var månedens profil december 2022.
Læs mere om Anders Peter Jørgensen her!

Fotos fra årets julemarked!

Julemarked – fotos og Årets Nisse Read More »

Fejring af familien Rødhat på Katbakken

I det smukkeste vintervejr med let frost og vindstille fejrede over 300 borgere fra Øster Hornum og omegn, at nissefamilien Rødhat for tredje år i træk er flyttet ind på Katbakken midt i Øster Hornum. De fleste deltagere var børnefamilier, men ikke så få af bedsteforældregenerationen deltog også i fejringen.

Se fotos fra dagen under teksten.


Det viste sig, at nissefamilien Rødhat var flyttet ind på Katbakken allerede i slutningen af november, men første søndag i advent valgte bestyrelsen bag Katbakken at fejre indflytningen af mor Rødhat, far Rødhat og deres ikke mindre end 23 mere eller mindre uvorne, men samtidig bedårende, Rødhat-børn. Hver af familiens medlemmer bor bag hver deres lille rødmalede dør rundt om på Katbakken. For byens børn (og voksne med legebarnet i behold) gælder det om at finde så mange af nissernes boliger og give dem hver en pebernød, en mandel, en nød eller et lille brev.

Midt i at alt dette forgik, dukkede selveste julemanden op. Han tog sig god tid til at snakke med de enkelte børn og give dem en pebernød, samtidig med at han opfordrede dem til at skrive deres julegave-ønskesedler og lægge dem i nisse-post-centralen, han har sat op dybt inde i Katbakkeskoven. Tidligt om morgenen juleaftensdag kommer julemanden tilbage på Katbakken og henter ønskesedlerne.

Det kan være lidt af en kold fornøjelse at gå rundt i lang tid for at lede efter alle nissedørene, så Katbakkens bestyrelse sørgede for at de fremmødte kunne trakteres med æbleskiver, nybagte vafler, kaffe, the, glögg eller saftevand.

Bestyrelsen var så glade for den store tilslutning til arrangementet, at det sikkert bliver gentaget næste år, hvor man jo ønsker og håber, at nissefamilien Rødhat igen vil slå sig ned på Katbakken i Øster Hornum.

Fejring af familien Rødhat på Katbakken Read More »

Scroll to Top
×