januar 2024

Indsamlingsmålet er nået

Kære borgere i og omkring Øster Hornum

Så nåede vi målet og indsamlingen slutter nu her.
Tak for alle bidrag store som små, det er virkelig et godt eksempel på at vi i ØH står sammen. Dette er også med til at sende et signal til kommunen.

Vi i initiativgruppen vil forsætte det videre arbejde, trods det at ansøgningen er i bero, kræver det en forsat proces og dialog med Børne- og undervisningsministeriet.

Baggrunden for ovenstående var:

Hermed en kort orientering ang. processen med mulig etablering af en friskole, der blev iværksat i april 2023, da Rebild Kommune gik med tanker om at lukke skolen i Øster Hornum.
Initiativgruppen bag har arbejdet med ansøgning om en friskole, og Lokalrådet har sidenhen valgt i første omgang, at støtte økonomisk med 20.000kr af de 30.000kr der er påkrævet for at oprette ansøgningen, der derefter er gældende i 3 år. Hele gruppen var i Århus i oktober, for ved personligt fremmøde at aflevere ansøgningen. Arbejdet med ansøgningen skal ses i to trin. For at anmelde friskolen skulle der først indbetales 20.000kr, dernæst for at opretholde ansøgningen skal der indbetales yderligere 10.000 til Børne- og undervisningsministeriet. Selve ansøgningen er dog pt ikke aktiv, men sat i bero, da vi ikke ønsker en friskole så længe der er en god og velfungerende folkeskole i ØH.
Som bekendt valgte Rebild Kommune i sidste øjeblik at frede skoler med mere end 100 elever, og dermed var etableringen af en friskole ikke længere nødvendig.

Alligevel mener vi i gruppen, at det er nødvendigt at vi i ØH får skaffet de manglende 10.000kr, således vi kan opretholde ansøgningen i 3 år. Dette da vi forudser at de kommende års budgetforhandlinger også vil blive hårde, og med stor risiko for mulige skolelukninger. Hvis vi opnår at indsamle mere end de 10.000 kr. vil det overskydende tilgå Lokalrådet.

Skulle vi nå så langt, at der ses behov for endeligt at etablere en friskole, indkaldes der til et borgermøde.

Vi håber, at I vil være med til at støtte det fortsatte initiativ, så vi kan sikre at der vil være en skole i ØH, selvom politikerne skulle lukke folkeskolen ved de næste budgetforhandlinger.

Er der spørgsmål til ovenstående har man mulighed for at rette kontakt til initiativgruppen. Vi vil løbende opdatere om processen via Øster Hornum Opslagstavle på Facebook.

Der kan indbetales til følgende MobilePay/box: 6994YF

Med venlig hilsen

Steffen Grønhøj, Brian Winther, Morten Støve, Naja Schönenberg, Søren Timmermann & Camilla Kaup

Øster Hornum Friplejehjem, januar 2024

Bestyrelsens videre arbejde med et friplejehjem i Øster Hornum

Bestyrelsen for Øster Hornum Friplejehjem holdt den 12. januar møde. Vi havde alle oplevet at få lidt af en ”mavepuster” i forbindelse med mødet med borgmesteren, hvor vi blev helt klar over, at det ikke bliver i den nærmeste fremtid, vi kan komme videre med byggeplaner.

Men …. Så let giver vi ikke op. Vi er enige om, at vi vil arbejde videre ved at prøve at få indflydelse på Kommuneplanen gennem både kommunens forvaltninger og de forskellige møder, der vil komme rundt om i kommunen om planen.

Derfor vil vi i første omgang anmode teknisk udvalg i Rebild Kommune om et møde. Her håber vi at kunne få gode input til, hvor og hvornår vi bedst muligt kan påvirke arbejdet med kommuneplanen for 2024 og dermed forhåbentlig komme tættere på et fremtidigt friplejehjem i Øster Hornum.

Hvis et sådant møde ikke kan stables på benene, vil vi bede om indsigt i projektplanen for udarbejdelsen af kommuneplanen, så vi selv kan danne os et indtryk af, hvornår vi skal gøre vores indflydelse gældende.

Vi håber og tror på et samarbejde med lokalrådet i det kommende arbejde.

Med venlig hilsen på bestyrelsens vegne Birgitte Horn den 18. januar 2024

Loppemarked 4. februar i Hallen AFLYST

Kære borgere i Øster Hornum.
Vi skal desværre beklage, at må aflyse årets Lopper i hallen d. 4. februar pga. for få tilmeldte.
De gennemførte indbetalinger, der har været, vil selvfølgelig blive tilbageført.
Vi håber, at vi kan få et nyt arrangement på benene og forhåbentlig med andre medarrangører.
Med venlig hilsen Borgerforeningen i Øster Hornum.

”Jeg var betjenten”

HØR FOREDRAGET MED FORFATTEREN TIL ”JEG VAR BETJENTEN” I ØSTER HORNUM FORSAMLINGSHUS ONSDAG D. 28. FEBRUAR 2024, KL. 19.30.

Flemming Sloth Andersen var indbegrebet af en jysk politimand og slog sit navn fast som ”Betjenten” i Københavns Politis Uropatrulje. Men den 18. maj 1993 blev alt forandret. Den dag udbrød voldsomme uroligheder efter folkeafstemning om Edinburgh Aftalen.

Sammen med kollegaerne endte han i regulær gadekamp mod demonstranter og ballademagere på Nørrebro. Desperate betjente endte med at affyre 113 skud mod folkemængden. En af dem, der trak sit tjenestevåben – og brugte det – var Flemming Sloth Andersen. Han blev selve symbolet på 18. maj 1993 som manden, der havde startet det hele.

I foredraget fortæller Flemming Sloth Andersen sin version, og hvad det betød for ham senere i livet.

Billetpriser og betaling
Medlemmer af Øster Hornum Borgerforening 100 kr. Ikke medlemmer 125 kr. Du kan allerede nu reservere din billet/billetter ved at indbetale beløbet på MobilePay 733743 eller bankkonto 9349-2320050211. Skriv FSA-billet og antal i tekstfeltet. Ønsker du billetten tilsendt, send en mail til bsigaard@gmail.com med navn, telefonnummer og mailadresse, og vi fremsender billetten/billetterne, når din indbetaling er registreret, ellers vil billetten/billetterne ligge klar ved indgangen. Usolgte billetter kan købes ved indgangen.

Foredraget er støttet af Lokalrådet i Øster Hornum, og er et samarbejde mellem Øster Hornum Borgerforening og Øster Hornum Forsamlingshus

Scroll to Top
×