”Jeg var betjenten”

HØR FOREDRAGET MED FORFATTEREN TIL ”JEG VAR BETJENTEN” I ØSTER HORNUM FORSAMLINGSHUS ONSDAG D. 28. FEBRUAR 2024, KL. 19.30.

Flemming Sloth Andersen var indbegrebet af en jysk politimand og slog sit navn fast som ”Betjenten” i Københavns Politis Uropatrulje. Men den 18. maj 1993 blev alt forandret. Den dag udbrød voldsomme uroligheder efter folkeafstemning om Edinburgh Aftalen.

Sammen med kollegaerne endte han i regulær gadekamp mod demonstranter og ballademagere på Nørrebro. Desperate betjente endte med at affyre 113 skud mod folkemængden. En af dem, der trak sit tjenestevåben – og brugte det – var Flemming Sloth Andersen. Han blev selve symbolet på 18. maj 1993 som manden, der havde startet det hele.

I foredraget fortæller Flemming Sloth Andersen sin version, og hvad det betød for ham senere i livet.

Billetpriser og betaling
Medlemmer af Øster Hornum Borgerforening 100 kr. Ikke medlemmer 125 kr. Du kan allerede nu reservere din billet/billetter ved at indbetale beløbet på MobilePay 733743 eller bankkonto 9349-2320050211. Skriv FSA-billet og antal i tekstfeltet. Ønsker du billetten tilsendt, send en mail til bsigaard@gmail.com med navn, telefonnummer og mailadresse, og vi fremsender billetten/billetterne, når din indbetaling er registreret, ellers vil billetten/billetterne ligge klar ved indgangen. Usolgte billetter kan købes ved indgangen.

Foredraget er støttet af Lokalrådet i Øster Hornum, og er et samarbejde mellem Øster Hornum Borgerforening og Øster Hornum Forsamlingshus

Scroll to Top
×