Øster Hornum Ungdomsklub – vinder af Rebild Kommunes initiativpris 2024

Tirsdag den 19. marts drog af Martin, Morten og Anders fra Øster Hornum til Skørping, for at deltage i Rebild Kommunes Frivillighedsråds ’Frivillighedsaften’. Kim stødte til, da han fik fri fra job. Øster Hornum var allerede godt repræsenteret på Kulturstationen, ved en masse glade frivillige fra de forskellige grupper omkring Birkehøj – og Brugerrådet var da også indstillet til Den Sociale Frivillighedspris, en pris der de to foregående år var gået til frivilligheden i Øster Hornum.

Ungdomsklubben var flot indstillet til Initiativprisen – og vi gik spændte ind på Kulturstationen, for at deltage i arrangementet og for at se om vi kunne få lidt med hjem til Øster Hornum. Vi kom selvfølgelig i god tid, og 5 minutter i arrangementet skulle starte, var lokalet godt fyldt med 100+, af de fortrinsvise grå frivillighedsguld. Vi fik med lidt asen, masen og en enkelt forflytning fundet pladser, og kom ned og sidde som arrangementet startede.

Først var der beretning ved Frivillighedsrådet, derefter generalforsamling og valg af bestyrelse. Så optrådte May Yablonka, først lidt stille i baggrunden – men senere på aftenen fik hun lov til at stråle med sit sangtalent, til alles store nydelse – det er et navn i skal skrive jer bag øret, hun har talent.

Der var mad og kringle fra Sønderup Landkøkken, før 4 oplæg om frivillighed og hvorfor det også gavner den frivillige. Før end Mie fra Dansk-Ukrainsk Netværk fortalte om deres arbejde og aktiviteter, siden sidste år, hvor de vandt Initiativprisen.

Så blev der tid til uddelinger af priser. Først Den Sociale Frivillighedspris, som der var hele 8 indstillede til. Den blev vundet af Gitte Hansen fra Haverslev for hendes indsats igennem årene og stadig, i, tænker jeg, alle foreninger der har været og er aktive i Haverslev. Kæmpe stort tillykke til hende.

I et lidt mere snævert felt, på to indstillede, blev ungdomsklubben hevet på scenen og måtte uroligt stå og vente, imens motivationerne på indstillingerne blev læst op af borgmester Jesper Greth – og som derefter præsenterede ungdomsklubben som vindere af initiativprisen 2024.

Noget som vi er utroligt stolte af at, både blive indstillet til, men også at modtage. Det havde vi ikke i tankerne, og vi vidste nok heller ikke, sådan en pris fandtes, for omkring et år siden, da de første dybe spadestik til ungdomsklubben blev taget, efter ØHIs generalforsamling. Nogle spadestik som Morten Knudsen og Birgitte Bak-Sørensen havde taget tilløb til, i noget tid. Vi vidste ikke hvor det sådan rigtigt skulle starte, eller hvordan det ville ende. Morten havde succeskriteriet, at tæt på 10 børn/unge til den første aften ville være en god start. Sådan skulle det ikke gå, der kom over 30, og sådan er det mere eller mindre forsat siden – og det er vi utroligt glade for.

Vi er også utroligt glade og taknemmelig for den opbakning og hjælp vi har fået fra forældre – både direkte og indirekte, ØHI og byen, uden hjælp fra alle, var der ingen ungdomsklub. Tak!

Scroll to Top
×