Indsamlingsmålet er nået

Kære borgere i og omkring Øster Hornum

Så nåede vi målet og indsamlingen slutter nu her.
Tak for alle bidrag store som små, det er virkelig et godt eksempel på at vi i ØH står sammen. Dette er også med til at sende et signal til kommunen.

Vi i initiativgruppen vil forsætte det videre arbejde, trods det at ansøgningen er i bero, kræver det en forsat proces og dialog med Børne- og undervisningsministeriet.

Baggrunden for ovenstående var:

Hermed en kort orientering ang. processen med mulig etablering af en friskole, der blev iværksat i april 2023, da Rebild Kommune gik med tanker om at lukke skolen i Øster Hornum.
Initiativgruppen bag har arbejdet med ansøgning om en friskole, og Lokalrådet har sidenhen valgt i første omgang, at støtte økonomisk med 20.000kr af de 30.000kr der er påkrævet for at oprette ansøgningen, der derefter er gældende i 3 år. Hele gruppen var i Århus i oktober, for ved personligt fremmøde at aflevere ansøgningen. Arbejdet med ansøgningen skal ses i to trin. For at anmelde friskolen skulle der først indbetales 20.000kr, dernæst for at opretholde ansøgningen skal der indbetales yderligere 10.000 til Børne- og undervisningsministeriet. Selve ansøgningen er dog pt ikke aktiv, men sat i bero, da vi ikke ønsker en friskole så længe der er en god og velfungerende folkeskole i ØH.
Som bekendt valgte Rebild Kommune i sidste øjeblik at frede skoler med mere end 100 elever, og dermed var etableringen af en friskole ikke længere nødvendig.

Alligevel mener vi i gruppen, at det er nødvendigt at vi i ØH får skaffet de manglende 10.000kr, således vi kan opretholde ansøgningen i 3 år. Dette da vi forudser at de kommende års budgetforhandlinger også vil blive hårde, og med stor risiko for mulige skolelukninger. Hvis vi opnår at indsamle mere end de 10.000 kr. vil det overskydende tilgå Lokalrådet.

Skulle vi nå så langt, at der ses behov for endeligt at etablere en friskole, indkaldes der til et borgermøde.

Vi håber, at I vil være med til at støtte det fortsatte initiativ, så vi kan sikre at der vil være en skole i ØH, selvom politikerne skulle lukke folkeskolen ved de næste budgetforhandlinger.

Er der spørgsmål til ovenstående har man mulighed for at rette kontakt til initiativgruppen. Vi vil løbende opdatere om processen via Øster Hornum Opslagstavle på Facebook.

Der kan indbetales til følgende MobilePay/box: 6994YF

Med venlig hilsen

Steffen Grønhøj, Brian Winther, Morten Støve, Naja Schönenberg, Søren Timmermann & Camilla Kaup

Scroll to Top
×