Grove nytårsløjer

Vi kan forarges, når store uvorne børn render rundt om aftenen og fyrer heksehyl af, eller når de nytårsaften pynter hække og andet med toiletpapir, eller hvad de nu kan finde på af mere eller mindre fantasifulde og talentfulde skarnsstreger. Det er ikke et nyt fænomen! Gine og Ingemann Sørensens sønner Søren Peter og Marten, der boede på Nihøjevej, havde gang i ting og sager, en nytårsaften omkring 1930.
Det kan der læses om ved at klikke her!

Det var ikke kun i Øster Hornum, de unge mennesker gik til eller endog over stregen nytårsaften. I Gravlev var der også stor aktivitet nytårsaften. Her kan læses lærer Frederiksens søn Niels’ fortælling om, hvordan det gik for sig 1892.
Læs historien ved at klikke her!

Fortællingerne er bragt under fanebladet “Nyt om Gammelt” som fortælling nr. 13 og 13b.

Scroll to Top
×